موقع عطر زدن چند پاف باید اسپری کنیم؟
8 مرداد 1402عطرهایی که چهار هزار سال ماندگاری دارند!
12 مرداد 1402اهمیت استفاده از خوشبوکننده در مهمانی ها، محل کار، محیط های مختلف همچون باشگاه های ورزشی و سالن های آرایشی و … بر کسی پوشیده نیست و همان طور که می دانید، از آنها استفاده می کنیم تا محیطی خوش عطر و بو و مطبوع داشته باشیم. اما خوش بو کننده های متنوعی در بازار موجود می باشد که هر کدام ویژگی های خاص خودشان را دارند و موارد استفاده و چگونگی استفاده از آنها می تواند متفاوت از دیگری باشد. خوشبوکننده برقی، مکانیکی، اتوماتیک، اسپری خوشبوکننده و … از خوش بو کننده های موجود در بازار هستند که هر کدام مزایا و معایب خود را دارند. به عنوان مثال برای استفاده از مدل های برقی، حتما باید دسترسی به پریز برق باشد تا بتوان از آن استفاده کرد.
اما در این مقاله می خواهیم به معرفی نوع جدیدی از خوش بو کننده ها بپردازیم که علاوه بر زیبایی ظاهری که دارند و می توان از آن برای تزئین دکور منزل و محل کار استفاده کرد، به دلیل غیر الکتریکی بودن و استفاده راحت و بدو درد سر این روزها بسیار پر طرفدار هستند و به آنها خوش بوکننده چوبی گفته می شود.
ویژگی های خوشبوکننده هوای چوبی
از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه می باشند.
سازگار با محیط زیست هستند، انرژی مصرف نمی کنند.
رایحه ای که به واسطه آنها در هوا منتشر می شود، تداوم دارد.
برخی از این محصولات، رایحه بسیار ملایمی دارند و اصلا آزار دهنده نمی باشند.
محلول های موجود در آنها معمولاً بر پایه الکل می باشد به دلیل کمک به آزاد شدن رایحه در هنگام تبخیر.
برخی از آنها بدون الکل هستند و تبخیر کندتر صورت می گیرد اما انتشار رایحه کمتر قابل توجه خواهد بود.
استفاده از آنها راحت و ساده و بی دردسر است و مانند مدل های برقی نیازی به پریز برق و مصرف انرژی ندارند.
این محصول جایگزین عالی برای شمع های معطر می باشند. نیازی به مراقب به جهت خطر آتش سوزی ندارند. از این جهت قابل استفاده در مکان های عمومی نظیر ادارات، خانه های سالمندان، سالن های ورزشی، داروخانه ها و … می باشند.
راهنمای استفاده از خوشبو کننده هوای چوبی
در ابتدا لازم است که چوبها برای یک ساعت درون مایع بماند و به روغن عطری آغشته شود.
سپس می بایست آنها را برگردانده و مجدد درون شیشه قرار داد.
هر سه روز یک بار و یا در صورت لزوم برای عطر افشانی بهتر، می بایست این کار، مجدد تکرار شود.
توجه داشته باشید که چوبها تنها برای یک رایحه قابل استفاده است.
نکات مهم استفاده از خوشبو کننده چوبی
برای خوشبو کردن فضای مورد نظر، از شمع های عطری و عود های دست ساز نیز می توان استفاده کرد. اما شاید برخی از افراد به بوی این نوع محصولات حساس باشند و یا ممکن است استفاده از آنها در برخی از مکان های عمومی مجاز نباشد. به دلیل اینکه این آنها نیاز به مراقبت دارند و در صورت عدم مراقبت ممکن است خطر آتش سوزی، افراد را تهدید کند. اما خوش بو کننده های چوبی طوری طراحی شده اند که بدون شعله و حرارت و بدون نیاز به پریز برق و … و به راحتی قابل استفاده هستند. به همین دلیل استفاده از آنها به طرز چشم گیری افزایش یافته است و به دلایلی که مطرح شد، هیچ محدودیتی برای استفاده از آنها در مکان های مختلف وجود ندارند و از آنها می توان در هر مکانی استفاده کرد. البته برای گرفتن نتیجه بهتر، می بایست به نکاتی توجه نمایید.
- برای پخش موثر رایحه، بهتر است آن را در یک منطقه رفت و آمد با گردش هوای خوب قرار دهید. مثلا راهروها
- اگر از آن در اتاق خواب یا محیطی که جریان هوا در آن کمتر است، استفاده می کنید، برای پخش موثر رایحه، حتما هرزگاهی چوب ها را برگردانید.
- برای جلوگیری از تبخیر سریع محلول، آن را در معرض نور مستقیم خورشید یا نزدیک پنجره یا رادیاتور قرار ندهید. درست است که رایحه قوی تر خواهد شد، اما محلول به سرعت تبخیر می شود.
- برای کمک به پخش بوی بهتر و جلوگیری از تبخیر سریع، آن را در نزدیکی جریان هوا یا تهویه هوا قرار ندهید و دریچه ها و پنجره های اتاق را بررسی کنید تا هوای درون اتاق را مکش نکند.
- هرگز آن را روی زمین یا مکانی که امکان واژگونی آن وجود دارد، قرار ندهید. چرا که این محلول ها حاوی روغن هستند و ممکن است پاک کردن آنها دردسر ساز باشد.
- دوام و طول عمر یک محلول 100 میلی لیتری حدودا یک تا دو ماه می باشد. البته باید توجه داشت که این مدت زمان متغیر است و تحت تأثیر مواردی نظیر میزان تهویه و گرمای محیط، باز یا بسته بودن درب و پنجره های و تعداد و نحوه استفاده از چوب ها می باشد.
- . اگر تمایل دارید که رایحه با شدت و غلظت بیشتری در محیط مورد نظرتان پخش شود، می توانید تعداد چوب ها را افزایش دهید. اما به خاطر داشته باشید که با افزایش تعداد چوب ها، عمر محصول زودتر به اتمام می رسد.
- به جهت پخش رایحه به صورت ملایم، برای فضای سی متری، یک عدد چوب کافی است. استفاده از این میزان برای کسانی که به رایحه های مختلف حساس هستند، مشکلی به وجود نخواهد آمد و در عین حال فضای خوش عطر و بویی نیز خواهند داشت. لازم به ذکر است که این میزان به نوع خوش بو کننده، غلظت و ترکیبات آن، جنس چوب ها نیز بستگی دارد. بدین منظور می توانید برای به دست آوردن نسبت مناسب، استفاده از یک چوب را امتحان کنید اگر که استفاده از یک چوب برای فضای شما مطلوب نیست، تعداد چوب ها را اضافه کنید تا به میزان دلخواه برسید.
- برای توقف پخش رایحه در فضای مورد نظرتان، کافی است چوب های مورد نظر را از درون محلول بیرون آورده و درب محلول را ببندید. حتما از بسته شدن درب آن اطمینان حاصل کنید تا از تبخیر محلول جلوگیری شود. برای استفاده مجدد از خوشبو کننده هوا، چوب هایی که استفاده کرده اید را تمیز نموده یا از چوب های جدید استفاده کنید تا پخش رایحه به درستی انجام شود.
- توصیه می شود در زمان بارداری از چنین محصولاتی استفاده نشود. اطلاعات کافی در مورد خطرات استنشاق این رایحه ها در زنان بارداری وجود ندارد. به همین دلیل و برای پیشگری از خطرات احتمالی، بهتر است از استفاده از خوش بو کننده در دوران بارداری متوقف شود، بخصوص سه ماه اول بارداری. اما برخی از تحقیقات نشان می دهد که استفاده از بعضی از رایحه ها برای زایمان راحت بسیار مفید هستند. به عنوان مثال در مقاله ” با رایحه مریم گلی راحت زایمان کنید ” تمامی خواص این رایحه برای زنان باردار مطرح شده است که جالب توجه می باشد.
- توجه داشته باشید که سبب تحریک پوست و چشم می شود. لذا از لمس کردن چوب ها خوداری کنید و در صورت تماس با پوست یا چشم حتما بلافاصله با آب شستشو دهید. به دلیل اینکه اکثر این محصولات از الکل تهیه می شوند.
- در صورتی که آسم یا مشکلات تنفسی دارید، هرگز به سراغ خرید خوش بو کننده های هوا نروید. چرا که استنشاق آنها می تواند علائم آسم را تشدید کند.
- سعی کنید به صورت مداوم از آنها استفاده نکنید. چرا که ممکن است سبب ایجاد سردرد در برخی افراد شود. البته در صورتی که محصول خریداری شده از برندهای شناخته شده ای مثل امسا و جنتالین و نافه و … باشد، احتمال بروز چنین مشکلاتی به حداقل می رسد.
- توجه داشته باشید که استنشاق بیش از حد خوش بو کننده چوبی می تواند سبب مسمومیت در کودکان خردسال و حیوانات خانگی شود. پس توجه داشته باشید که در مصرف چنین محصولاتی تعادل را رعایت کنید.