نتهای میوهای، ورای نتهای مرکباتی (که دارای جایگاه خاص خود هستند) در سالهای اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته و فراگیر شدهاند که آن ها را لایق داشتن گروهی مختص به خودشان کرده است.
به طور کلی میوها نسبت به فرآیند تقطیر و عصارهگیری مقاوم هستند که این امر ناشی از درصد بسیار بالای آب در ساختار طبیعی آنها است و همچنین به عنوان نتهایی ماندگار در ساختار عطر به حساب میآیند. محدوده تأثیر این نتها از حس تازگی تا شیرینی و نیز رایحههایی مثل کهنگی و قدیمی بودن و رازآلودگی را در خود دارند.
رایحههای میوهای از سال ۲۰۰۰ به بعد در گروه میوهای گلی بسیار مورد توجه قرار گرفتهاند،این در حالی است که رایحه هلو و آلو ترکیب اصلی و پایهای برای عطرهای کلاسیک بوده است و برای تهیه بسیاری از عطرهای شاخص نیمه اول قرن بیستم از آنها استفاده میشده است.